miercuri, 10 iulie 2013

2013 Bacalaureat - rezultate

Ma distreaza puternic, scandalul acesta mediatic care se intampla, aproape fara omisiune, in fiecare an, in jurul bacalaureatului.

Sa va citez, dintr-un articol scris de catre site-ul numarul 1 de stiri din RO:

"Au picat examenul vietii, dar nu-si fac probleme. "Semintele au acelasi gust si fara BAC luat"

Cu examenul vietii ratat, inca 80.000 de tineri nu au de anul acesta nicio perspectiva. In lipsa unei meserii si a unei diplome de bacalaureat au foarte putine optiuni. "

stirea: aici

Dar intrebarea care nu si-o pun acesti intelepti, evaluatoari a dezastrului national sau cum sa-i numesti, oare cat costau copii astia daca mergeau mai departe? Oare nu asta e scopul Bacalaureatului intr-un final? Un examen care sa inceapa sa faca deja o diferenta? 

Problema este urmatoarea: De ce au ajuns acesti copii sa dea acest examen? Poate foarte multi dintre ei, nu vor, nu pot sau nu ii intereseaza o asemenea diploma. Care sa fim sinceri ... valoreaza cam cat un cacat in ploaie daca nu faci ceva cu ea mai departe. Si sa-mi explic si afirmatia. Daca la mine vine unul sa-l angajez doar cu diploma de bac si altul cu o diploma simpla de scoala profesionala ... ia ghiciti mneavoastra, care dintre ei va avea prioritate. 

Revenind la intrebarea mea anterioara, oare cat costau acesti elevi daca luau bacalaureatul? Imaginati-va o tuta din asta angajata la Finante sau la Mediu sau mai stiu eu in ce institutie de stat. V-ar mai mira daca nu functioneaza, cum de altfel se intampla si in clipa de fata? Si da, am mentionat doar institutii de stat, pentru ca pot sa bag mana in foc, ca la o firma privata nu i-ar angaja nici dracu'. Cel putin nu ca specialisti. Dar sa nu uitam ca trebuie careva sa sape si santuri. :)


V-am tzucat!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu